Hoe online te handelen



5 stappen om online te handelen

1. Beslis of dit de juiste strategie voor u is

U kunt overwegen om in aandelen te handelen als:

  • U heeft de bijpassende 401 (k) dollars van uw werkgever gemaximaliseerd en u bent ook begonnen met investeren in een IRA. De meeste 401 (k) -plannen staan ​​deelnemers niet toe individuele aandelen te kopen – in plaats daarvan kiezen beleggers uit een selectie van onderlinge fondsen en indexen. Maar u kunt meestal aandelen kopen en verhandelen op een IRA-account. Handelen binnen een IRA kan voordelig zijn: aangezien deze rekeningen fiscaal efficiënt zijn, worden belastingen op vermogenswinsten volledig uitgesteld of vermeden.
  • U hebt de jaarlijkse maxima bijgedragen aan een 401 (k) en een IRA en ligt waarschijnlijk op schema om uw pensioendoelstellingen te halen. U bent ook bereid en in staat om meer risico’s te nemen bij het handelen in aandelen. In dit geval wilt u misschien een belastbare makelaarsrekening openen bij een online makelaar en binnen die rekening handelen.

Handelen in individuele aandelen brengt niet alleen meer risico met zich mee, maar het kost meer moeite dan beleggen in beleggingsfondsen of indexfondsen. U moet uw posities actief volgen en begrijpen of en hoe u op marktbewegingen kunt reageren. (Klik hier voor meer informatie over de basisprincipes van het kopen van aandelen.) Dit is niet het soort risico dat de meeste gepensioneerde beleggers willen nemen.

Als u toch liever grotendeels zonder toezicht gaat, is beleggen in een portefeuille die wordt beheerd door een robotadviseur misschien beter dan het handelen in individuele aandelen.

2. Krijg een opleiding

Voordat u iets verhandelt, moet u alles leren over beleggen en de markten. Fouten kunnen kostbaar zijn.

Er zijn veel gratis educatieve bronnen die leren hoe te handelen via een online broker. Overweeg de Morningstar-investeringsklasse of een van de investeringscursussen op Udemy.com.

Daarnaast bieden de meeste effectenmakelaars hun eigen trainingscentra en een team van voormalige handelaren of investeringsadviseurs die u kunnen begeleiden. Sommige makelaars, zoals TD Ameritrade, bieden hun klanten papieren handel aan, een handelssimulatie die een geweldige manier is om zonder geld of risico te oefenen.

3. Selecteer een online broker

Over het algemeen moeten beginnende handelaren prioriteit geven aan klantenondersteuning, educatieve middelen en account- en handelsminima. Overweeg ook de handelssoftware voor effectenmakelaars online. Nieuwe handelaren zullen een gestroomlijnd platform willen dat gemakkelijk te navigeren is en waarin praktisch advies en een gemeenschap van vergelijkbare handelaren zijn opgenomen om vragen te helpen beantwoorden.

4. Ga op zoek naar aandelen

Uw account is open en u bent klaar om te beginnen met beleggen. En daarna? Kies natuurlijk aandelen en dat is het harige deel.

De meeste handelaren beginnen met een grondige analyse van een bedrijf, waarbij ze openbare informatie onderzoeken, waaronder winstrapporten, financiële documenten en SEC-rapporten, evenals externe onderzoeksrapporten van professionele analisten. Veel hiervan moet door uw makelaar worden verstrekt, samen met het laatste bedrijfsnieuws en risicobeoordelingen.

Begin langzaam, selecteer een of twee aandelen en investeer wat geld dat u wilt verliezen. U kunt de inkomsten herinvesteren in de aandelen – of in andere bedrijven – maar voeg niet meer geld toe aan de pot totdat u weet wat u doet en het onderzoek in andere bedrijven stopt.

5. Maak een plan en houd je eraan

Investeren kan emotioneel zijn, vooral voor beginners. Geld verliezen is niet goed en het is gemakkelijk in paniek te raken en op het verkeerde moment op te nemen. Het is ook gemakkelijk om je te laten meeslepen door de opwinding van wat lijkt op een winnende titel.

Daarom is het belangrijk om te plannen hoeveel u tegen welke prijs wilt investeren en om te bepalen in hoeverre u klaar bent om een ​​aandeel te laten vallen voordat u uitgaat. Het gebruik van de juiste soort handelsorder kan u helpen bij het houden van het plan en het vermijden van emotionele reacties. Stop-loss-orders activeren bijvoorbeeld een verkoop als een aandeel tegen een bepaalde prijs daalt, wat het risico en verlies kan minimaliseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *